Блог

8 ПЪТИЩА ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМАХаресай и сподели

Някои хора са податливи на всеки вирус, който се появи, а други минават през вирусите без никакъв проблем. Какво да направим, за да се отървем от настинките и грипа?

  1. Защитете дома си от прекомерно изсушаване на въздуха през зимата.

Прекомерно топлия въздух може да доведе до различни здравословни проблеми като: проблеми при дишането, болки в гърлото, сухота и запушване на носа. За да избегнете това използвайте овлажнител, това може да бъде електрически уред, който генерира пара

  1. Вземайте достатъчно витамин D.

Дефицитът на витамин D в организма увеличава риска от простудни заболявания и пневмония. Освен това той спомага здравината на костите и мускулния тонус. Затова консумирайте повече риба – тя е с най-богато съдържание на витамин D.

  1. Увеличете дозата на витамин С.

Той е мощен имуностимулатор.  За целта консумирайте повече лимони и киви , те са с най-високо съдържание на витамин С.

  1. Ограничете приема на сладко.

Повече от 200 калории на ден, получени от прием на сладкиши улесняват подтискането на имунитета.

  1. Яжте чесън и лук.

Консумацията им намалява риска от от инфекция на дихателните пътища. Чесънът  убива бацилите.

  1. Спете достатъчно.

Намаляването на продължителността на съня води до понижение на активността на клетките, които предпазват тялото от инфекции. Затова, ако имате проблеми със съня, преди лягане пийте отвара от сушени корени на валериана, не си лягайте сити, а леко гладни или изпийте чаша прясно изцеден сок от грейпфрут.

  1. Спортувайте и се движете.

Проучвания показват, че жените, които се разхождат поне по 45 минути на ден страдат два пъти по-малко от настинки и грип, отколкото тези, които имат застоял начин на живот.

  1. Приемайте медикаментозни билкови лекарства.

Например ехинацея . Тя стимулира имунитета, има мощно противовъзпалително и интимикробно действие.

 

Или да обобщим – имунната ви система може да бъде вашият най-верен съюзник в борбата с инфекциите. Въпреки това, с напредването на възрастта, имунната система е отслабена, така че не трябва да разчитате единствено на фармацевтични продукти, за да я спасите. Научете се да използвате естествени средства за да имате дълъг и здравословен живот.


30/01/2016
Коментари