Блог

РЕДЖУВАНСХаресай и сподели

 

 

Техниката Реджуванс е напълно естествена мануална техника за лимфен дренаж и лифтинг на лицето. Посредством целенасочени плъзгащи движения се изцежда застоялата лимфа и се подобрява храненето на кожата и подкожните тъкани, раздвижва се и се отпуска лицевата мускулатура. Чрез специфичен метод на захващане, ръчно се обработва всеки един мускул по отделно и по естествен начин се постига ефект на лифтинг и тонизиране.

Създател на техниката е Стенли Розенберг. Режисьор по професия, той много искал да намери начин да релаксира пренатегнатите лицеви мускули на артистите след спектаклите, които често дълго след слизането им от сцената оставали в изражението на ролята, която е играл актьора. Предполага се, че концепцията върху, която стъпва Розенберг е Ролфинга на Ида Ролф. Ролф счита, че причините за мускулната спастика са чувства и емоции, които ни владеят за дълъг период от време.

Движенията, които правим с лицето си са несъзнателни. Възникващите в нас чувства и емоции често оставят за дълго изражение на лицето, без дори да си даваме сметка за това. Бръчките показват чувствата, които са преобладавали през по голямата част от времето през деня. Много мускули участват в изразяването на негативните емоции. Само два-три мускула участват за изразяването на радост и щастие. Мозъкът и нервната система изпращат импулси към мускула с указания за свиване или отпускане.  Правим бръчки, когато дълги години поддържаме едни и същи чувства. Красивото лице има симетрия и при него мускулите са отпуснати. Такова лице е изразително и въздействащо. Но, ако дадено чувство преобладава в живота, то се отпечатва и това лице не може да изразява друго чувство. Чувствата засягат мускулите и състоянието на мускулите влияе върху чувствата. Ако направим тъжна физиономия, започваме да се чувстваме тъжни. Ако се усмихваме ще ни се пробуди и настроението. Ефекта не е само естетически, Реджуванс влияе и върху нервната система и психиката.

В комплекс от 6 различни, последователни процедури се обработват лицето, скалпът, вратът, шията и деколтето. Като резултат се постига заличаване на уморения и състарен израз на лицето и се постига ефект на цялостно подмладяване на изражението и подобряване на вида на кожата, като се повишава и нейната еластичност. Работи се с три типа движения – хлъзгане, натиск в залавните места и в средата на мускула и повдигане на мускулното коремче. Въздейства се върху мускулите, съединителната тъкан и енергийните меридиани. Раздвижва се междуклетъчната течност и мястото се насища с кислород, хранителни и биологично активни вещества. Активират се проприорецепторите в мускулното вретено и те съобщават на мозъка каква е дължината на мускулното влакно, а той подава импулс за съкращавне или отпускане. Стимулират се мастните и потните жлези, активират се колагеновите и еластиновите фибри. Тъй като в областта на главата и на лицето са разположени важни точки от енергийните меридиани, то по рефлексен път се подобрява и общото енергийно и здравословно състояние на тялото. Техниката има лечебен ефект при асиметрия на лицето, в следствие на възпален лицев нерв или по други причини, в много случаи напълно изчезва хроничното главоболие, подобрява се  функцията на челюстите, при което те се освобождават от хронично стягане и напрежение. Резултатите от Реджуванс са: повишен кръвоток, повишен лимфоток, освобождаване на врата и главата, отдрениране на торбичките, увеличаване на гъвкавостта на мускула, отпускане на нервното напрежение. Техниката активира парасимпатиковия дял на нервната система, който отговаря за релаксацията и излекуването.

Реджуванс не се работи в следните случаи: акне, екзема, херпес, брадавици, диабет, епилепсия, рак, химиотерапия, психотични разстройства. Не се работи и при поставени до един месец преди процедурата ботокс и филъри.

Независимо, че се работи основно в областта на главата, с техниката Реджуванс се постига ефект на дълбока релаксация на цялото тяло и ума, балансира се състоянието на нервната система, повишава се настроението и се създава усещане за цялостно подмладяване и обновяване


23/07/2017
Коментари