Блог

Растителните храни, полезни за вашето здравеХаресай и сподели

 

Храната играе важна роля в живота на всяко живо същество. Трябва внимателно да погледне в хранителната верига и да се намерите най-добрите продукти за правилно и здравословно хранене. Това означава, че човек трябва да консумира храна, която е богата на витамини и други хранителни вещества. Нека да разгледаме какви продукти е важно да се включат във вашето меню, поради техните невероятно полезни свойства?

Спанак: spanak

 

 

Спанакът е богат на всички видове витамини (А, С, Е, К, В6); манган, калций, селен, рибофлавин, желязо, цинк и ниацин. Спанакът се бори с кожни заболявания, както и с рака на гърдата. Според последните проучвания, спанакът също помага за забавянето на процеса на стареене.   Не е изненадващо, че се препоръчва от много лекари – специалисти по хранене за борба със затлъстяването. Спанакът не съдържа холестерол.

Моркови:morkovi

Сладки и хрупкави морковите играят важна роля за укрепването на имунната система.   Една чаша настъргани моркови съдържа 52 калории, много малко мазнини и холестерол.  Морковите също така имат способността да унищожават  раковите клетки. Морковите са богат източник на пантотенова киселина, манган, бета-каротин, диетични фибри, витамини (В6, K, C), мед. Морковите насърчават по бързия растеж при децата.

Зеле: zele

Зеле – зеленчук, който е в състояние да възпроизвежда детоксикация на организма. Това не само намалява риска от рак, но също така понижава холестерола. Зелето е източник  на  диетични фибри и витамини (А, С, К, В6), мед, калций, магнезий и калий. Зелето трябва да се яде най-малко 2-3 пъти на седмица, за да получите  вашите витамини.

Череши:6ere6i

Черешите са голям източник на диетични фибри и витамин С. Черешите са пълни с  хранителни вещества и не съдържат мазнини и натрий. Наскоро учените са открили, че черешите съдържат мелатонин, който забавя процеса на стареене; Той също  помага за предотвратяване на загуба на паметта. Черешите също намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и облекчават болката от артрит и подагра. Но също трябва да се отбележи, че химикалите в черешите могат да бъдат вредни за здравето, така че трябва да купувате органични зеленчуци.

Броколи:brokoli

 

Броколи.  Тази супер храна стимулира  не само имунната система, но също така помага за укрепване на костите. Тя е  богат източник на всички видове витамини (E, A, C, K, B6); калий, манган, желязо и калций. Броколите трябва да се консумират всеки ден, защото са на разположение през цялата година.

Guavaguava

Гуава – сладък, тропически плод, идеален за бойна загуба на тегло. Guava помага при запек, ефективна борба с рака и предотвратяване на кожни проблеми. Гуава е богат на витамин С, диетични фибри и има много полезни функции. Guava се използва и за лечение на диария, треска и диабет в традиционните лекарствени практики.

Киви: kivi

Киви – много добър избор за диабетици, защото помага на контрола на кръвната захар. Киви също е полезно за предотвратяване на кашлица. Известен най-вече като един много добър доставчик и витамин С, витамин К, киви  може  да се използва за предотвратяване на астма и рак на дебелото черво. Сладките-малки плодове с уникален вкус влиаят и за подобряване на зрението.

 


17/11/2015
Коментари