Блог

Обикновеният молив облекчава болките в главатаХаресай и сподели

Обикновеният  молив може да бъде ефективно  лечение при главоболие.  Достатъчно е само да го сложим между зъбите и интензивността на болката намалява.

Според д-р Джейн Леонард от Великобритания, значителна част от главоболията са причинени от стрес, тревожност, умора и емоционална нестабилност. Тези болки обикновено се раждат от спазми на лицевите мускули, шията, челюстта и скалпа.

Тези спазми също са свързани с челюстните мускули, което може да е признак на дисфункция на темпоро-мандибуларната става, което обикновено се причинява от компресия на челюстите и скърцане със зъби по време на сън.

Според  д-р Леонард, едно стискане  на молива между зъбите може да отпуснете мускулите на челюстта и това да рефлектира върху силата на болката и тя значително да намaлее. Дори и при първоначален симптом на настъпваща болка, стискането на молива между зъбите може да предотврати бъдещото и проявление. Челюстта  е един от най-сложните стави в човешкото тяло, и всички проблеми, които пречат на мускулите, сухожилията, хрущялите и костите на челюстта да работят нормално, може да доведе до дисфункция на темпоромандибуларната става. Това от своя страна причинява силен дискомфорт и болки в областта на главата.Различни изследвани, също свързани с главоболия доказват, че повишено налягане на врата е особено тревожно поради неправилна поза, което води до образуването на възли в областта на шията, и изостря чувствителността на нервните окончания. Експерти смятат, че цялата болка в главата е причинена от пренапрежение поради прекомерно натоварване на мускулите на шията. Именно затова притискането на молив между зъбите освобождава напрегнатите мускули и успокоява напрежението и болката.

Имайте предвид, че в главата и врата  има най-малко 36 мускулни групи, 20 от които оказват значителни влияние за развитието на болки в главата.

Но главоболието може да бъде причинено и от високо кръвно налягане. Обикновено болките са тъпи, стягащи, от двете страни, често отзад в тилната област. Главоболието може да започне като леко притискане и да прерасне в остра болка. Макар и рядко болката може да се разпространи и към тялото и раменете. Възможно е да усещате и туптене в тила, синхронно на болката. В тези случай е необходимо друго лечение.


16/02/2016
Коментари