Блог

Почитател съм на традиционната медицина и на науката въобщеХаресай и сподели

Д-р Юлияна Данаилова – невролог от Стара Загора

 Почитател съм на традиционната медицина и на науката въобще. Нещо повече – практикуващ лекар съм, специалист невролог. Искам да ви разкажа моята история не за друго, а защото тя се повтаря в много семейства.
Детето ми беше на 1 година, когато започна да боледува често, да приема при всяко свое боледуване медикаменти. Така честите вирусни инфекции започнаха да се усложняват, докато един ден колегата ми педиатър ме погледна в очите и с равен тон каза: ”Диагнозата е Бронхиална астма. Трябва към антибиотиците да прибавим и лекарства за вдишване (помпички) Бекотид и Салбутамол. Не се притеснявай, не сте единствените…” В този кошмар на чести пристъпи на фона на масивното медикаментозно лечение живях 5 години.
Един ден ме запознаха с една двойка – прекрасни хора, излъчващи здраве, сияещи в красотата и силата си. Те ми разказаха как често са боледували от сериозни, дори нелечими болести и как са оздравяли, и сега поддържат здравето и красотата си без да им се налага да приемат медикаменти. Е, ето сега започна борба в моя лекарски ум – как е възможно, нали години наред са ме учили да лекувам само и единствено с медикаменти. Дори и профилактиката провеждаме с ваксини и лекарства с много странични ефекти… Та нали съм сериозен човек, човек на науката, практикуващ лекар…
Моментът в живота ми беше такъв, че трябваше да променя нещо в начина си на мислене, в подхода си, за да получа различни резултати. Не исках детето ми да боледува повече! Вярвах, че е възможно да отглеждам детето си спокойно, с радост и в пълно здраве. Но как? Бях в безизходица.
Плахо и с недоверие започнах да му давам Зелена енергия, Колактив, Есенциални мастни киселини, Бифидус, после Суперантиоксидант (тогава синът ми беше на 6 години). Постепенно спряхме помпичките, не се налагаше да ни изписват антибиотик, спяхме спокойно през нощта, вече не отсъстваше от детската градина (което много впечатли госпожите и те също пожелаха да приемат “капсулите за здраве и сила”).
Скъпи приятели, ето вече
15 години аз и моето семейство живеем различен живот. Имаме си едно здраво и жизнерадостно дете, което почти не боледува, но ако все пак се случи, за един ден оздравява. Всяка сутрин, след като благодарим на Бога за деня, който ни е подарил, раздавам вълшебните капсули Зелена енергия и Колактив. Не оставаме и без Есенциални масти киселини и Суперантиоксидант. И знаете ли, че и кучето ни ги хареса (имаме си един красив и умен Голден Ретрийвър – Ричи). На него също даваме продуктите, които ние приемаме, и го срвняваме с братчетета и сестричетата му – Ричи стана голям, здрав, красив, с лъскава козина и спокоен нрав. Често като го гледам си мисля за някои хора, които ми казват: ”Внушаваш си, че продуктите ти действат…”
Разбрах, че няма по-съвършена фармацевтична промишленост от Природата, създала такива продукти като АФА, Есенциaлни мастни киселини, Коластра. Вече моите пациeнти имат надежда, пред очите ми стават чудесa. Моите приятели също приемат продуктите на АкваСорс и не боледуват. Вече
15 години у дома не се е налагало да купуваме антибиотици. Аз просто се превърнах в един здрав и щастлив човек. Мога да ви кажа, че дори се разхубавих и като жена. Който ме познава, ще го потвърди, а който иска да научи как, нека просто ми се обади!
живот!


25/11/2015
Коментари
  1. Мая said on 08/04/2017 16:22:

    Факт е,че когато привързаността към лекарствата се преодолее, наистина настъпват чудеса. Няма по-мъдра от майката природа и нейните дарове. Моето голямо момче премина през същия път…от много приемане на лекарстава, разви бронхиална астма. И ние преминахме през Зелените енергии, Коластрата и т.н …Но истинската промяна дойде с раждането на малкия ми син, за който просто избрах съвсем друг път на лечение още от самото начало. Промених изцяло гледната си точка,че няма да се справи без конвенционални лекарства, приготвях билки, правех гаргари с хималайска сол и пиехме витални гъби. И се справяше. Разбрах,че тревогите ми са тези, които задържат болестта и спрях да се тревожа.Разбрах,че за болестите има значение какво ядем, спряхме всички преработени меса и колбаси, намалихме месото на 20% не повече, почти всички безсмислени вредни и солени храни махнахме от менюто, както и газираните и подсладени напитки.Когато някой тръгва да се разболява минава на алкална храна и сокове, може да му направя и масаж, ако няма температура. Не говорим много за болестта, за да си отиде по-бързо. Имаме лампа от хималайска сол, която стои постоянно включена. Всички са здрави. Не се налага да ползваме хранителни добавки, да не забравяме,че те също са продукт на фармацевтичната промишленост и наред с полезните неща неминуемо съдържат и помощни вещества за трайност, вкус, аромат и т.н… Така,че аз съм против постоянната им употреба, ежедневно, а и не са панацея. Смея да го твърдя, защото всичко е изпробвано. За здравето има значение основно психиката и емоциите ни, профилактиката, активността и храненето. Ако в някоя от тези сфери, нещата не са ти наред, тогава получаваш болест. Всяко хапче, добавка, лекар, гуру и т.н са нашите външни и удобни обекти, които сме избрали да поемет отговорността за нашето, собствено здраве. Това е лесният избор. И докато го правим и не искаме да разберем,че всъщност отговорността е изцяло наша, ще живеем в разочарование…