Блог

Витамини и имунитетХаресай и сподели

Имунната система ни предпазва от неблагоприятното въздействие на външни фактори, този вид „линия на защита“ срещу агресивното действие на бактерии, гъбички, вируси, и така нататък. D. Без здравословно и ефективно функциониране на имунната система е отслабена и по-често страдат от вирусни и бактериални инфекции.

Имунната система предпазва организма и от собствените си клетки, които са прекъснати организацията и които са загубили своите нормални характеристики и функции. Тя намира и разрушава тези клетки, които са потенциални източници на рак.

Отдавна е известно, че витамините са съществени за образуването на имунни клетки, антитела и сигнални вещества, участващи в имунния отговор.Дневната изискването за витамини може да бъде малка, но това зависи от наличието на витамини нормалната имунна функция система и енергийния метаболизъм. Ето защо недостиг на витамин ускорява стареене и увеличава честотата на инфекциозни заболявания и рак, което значително намалява продължителността и качеството на живот.

В случай на недостиг на витамин Е намалява образуването на антитела и активността на лимфоцитите.Намаляване на производството на антитела също е възможно дефицит на витамини А, В6 (пантотенова киселина), B9 (фолиева киселина) и Н (биотин). Недостигът на фолиева киселина намалява скоростта на реакция на имунната система към външните фактори. Дефицитът на витамин А отслабва имунната система на тялото, когато проникването на чужди протеини в тялото. Недостигът на витамин B12 намалява отговора мощност на имунната защита и намалява способността му да убие чужди клетки.Недостигът на витамин В6 намалява способността на неутрофилите да се извари и да унищожи бактериите.

И обратно:

– Витамини помагат за стимулиране на имунната система по време на стрес, след операция или травма;

– Като мултивитаминен продукт, съдържащ витамини A, C, D, E, B6 помага за укрепване на имунната система и предотвратяване на настинки вирусни заболявания;

– Витамин В6 стимулира синтеза на нуклеинови киселини, които са необходими за клетъчния растеж и продукция на антитела за борба с инфекция;

– Витамин С или аскорбинова киселина повишава активността на макрофагите в борбата срещу инфекциозни агенти;

– Витамин Е повишава устойчивостта на заболявания, при всички възрастови групи, и е особено полезно за по-възрастни пациенти;

– Се оказа, че децата, чиито родители редовно дават витамини, по-малко вероятно да страдат обикновените инфекциозни заболявания, остри респираторни инфекции, възпаление на средното ухо, синузит.

Важна част от предотвратяването на остри респираторни инфекции и грип сезон, повишена заболеваемост се вземат мултивитамини. Това ще помогне за предотвратяване на заболявания, за да се поддържа тялото си, стимулира имунната система.

Ако се отделя специално внимание на избора на подходяща и ефективна наркотици.

Специалистите препоръчват приемат лекарства, които съдържат в състава си целия спектър от важни витамини и, не на последно място, комплексът трябва да бъде с високо качество и добре балансирана от дозата. Това ще гарантира ефективността и безопасността на лекарството. Високо качество и оптимални дози от витамини може значително да намали риска от алергични реакции, които, за съжаление, не е необичайно през последните години, а това, от своя страна, ще предостави възможност да прекарат един профилактичен курс напълно.26/10/2015
Коментари